Hardtail je ľahký, rýchly a spoľahlivý bicykel

Hardtail je jedným z typov horských bicyklov. Od ostatných modelov sa líši tuhou zadnou časťou bez tlmiča. Hardtaily majú ľahký rám a veľa rýchlostí, vďaka čomu umožňujú ísť rýchlejšie aj po zlej ceste – všetky rázy zjemňuje predný tlmič.

Tento typ bicykla je vhodný na jazdu v miernom teréne, drsných poľných cestách a cestičkách bez veľkých prekážok. Tento model je tiež často vybraný pre jazdu v meste.

Hardtail je vybavený viacstupňovou prevodovkou, ktorá uľahčuje pridávanie strmých stúpaní. Široké plášte s protektormi sú vhodné na jazdu v teréne a spoľahlivý systém kotúčových bŕzd je zárukou bezpečnosti pri extrémnych zjazdoch. Kolesá týchto bicyklov sa dodávajú v rôznych priemeroch – 26, 27,5 alebo 29 palcov.

Bežné modely (stredného cenového segmentu) by sa mali vyberať na každodenné jazdenie. Profesionálne hardtaily sú vhodné pre cross-country, street alebo dirt track športovcov.

Dôvody, prečo si vybrať hardtail

Hardtaily majú množstvo výhod, a preto sú veľmi obľúbené nielen medzi športovcami, ale aj len nadšencami cyklistiky všetkých vekových kategórií.

Výhod tohto typu bicykla je pomerne veľa

  • Všestrannosť. Pevná zadná a tlmiace predná vidlica vám umožní pohodlnú jazdu ako na rovných cestách, tak v teréne, lesných chodníkoch a dokonca aj organizovanie športových pretekov. Navyše si na tento bicykel môžete nainštalovať kufor, ktorý využijete na turistiku.
  • Tlmič. Predný tlmič si dobre poradí s výmoľmi a malými prekážkami na ceste. Ak koleso narazí do výmoľu, bicykel zmierni náraz a jazdec nebude cítiť nepohodlie.
  • Životnosť. Hardtail sa dá použiť na zlých cestách a pri extrémnej jazde. Je dosť odolný a dobre sa mu darí v náročných podmienkach.
  • Jednoduchosť opravy. Hardtaily nevyžadujú častú prevenciu a komplexnú údržbu. Silný rám a uzly budú slúžiť mnoho rokov. Neexistujú žiadne zložité mechanizmy zadného zavesenia, čo zjednodušuje údržbu.
  • Taktiež medzi výhody hardtailu patrí ľahká akcelerácia (to je ovplyvnené nízkou hmotnosťou bicykla), výborná stabilizácia (bicykel sa netrasie pri šliapaní) a prijateľná cena s vysokou kvalitou (najmä v porovnaní s celoodpruženými modelmi). Ak si teda chcete zaobstarať spoľahlivého dvojkolesového kamaráta, venujte pozornosť tomuto typu bicykla – prinesie maximálny pôžitok z jazdy!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Súhlasím s obchodnými podmienkami a s podmienkami ochrany osobných údajov