Pevný rám – bicykel pre aktívny oddych

Pevný rám je jedným z typov horských (MTB) bicyklov. Tento typ patrí medzi najobľúbenejšie a jazdia na ňom dospelí aj tínedžeri! Off-roadu je dosť na každom predmestí, takže odolný a spoľahlivý bicykel je dôležitou výbavou pre milovníkov aktívneho trávenia voľného času.

Bicykel je určený na výlety v teréne a ťažký terén. Jeho hlavným znakom je jednodielny rám, ako aj optimálne široké kolesá s výraznými dezénmi pre trakciu na nerovnom povrchu vozovky a premyslené pohodlné nosenie a tesne umiestnené riadidlá zaisťujú rovnomerné rozloženie hmotnosti tela a stabilizáciu bicykla pri prekonávaní prekážok.

Technické údaje

Pevný rám je vybavený prednou tlmiacou vidlicou, ktorá umožňuje efektívne tlmiť nárazy pri nárazoch do kameňov a iných nerovností. Mnohé modely majú zároveň aretáciu zdvihu vidlice, takže môžete pohodlne jazdiť aj po rovných cestách a prekonávať stúpania bez hojdania. Kotúčové brzdy robia extrémne zjazdy maximálne bezpečnými.

Pevný rám má tiež rôzny počet prevodov, takže zvážte podmienky, v ktorých jazdíte. Čím strmšie sklzy na vašej ceste, tým viac dôvodov vybrať si ich viac – vrátane tých s veľkými zadnými hviezdami. To pomôže ľahšiemu stúpaniu.

Nakoniec, hlavnou charakteristikou modelov s pevným rámom je predĺžený, podhodnotený pevný rám. Zvyšuje manévrovateľnosť a ovládateľnosť bicykla. Volant má malý výstupok a je dostatočne široký.

Pevný rám má mnoho výhod:

  • jednoduchý a pohodlný dizajn;
  • spoľahlivosť a pevnosť rámu (bicykel ľahko vydrží hmotnosť až 150 kg);
  • rýchle nastavenie rýchlosti;
  • dostupné náklady;
  • možnosť jazdy v teréne.

Ako si vybrať bicykel tohto typu?

V prvom rade sa rozhodnite, v akých podmienkach budete jazdiť. Napríklad pre vysokorýchlostné preteky by ste si mali vybrať model s veľkým počtom rýchlostí, prednými a zadnými kotúčovými brzdami a ľahkým karbónovým rámom – to bude ideálne riešenie pre profesionálnych športovcov. Na výlety mimo mesta bez vážnejších prekážok sa hodí Pevný rám s menším počtom prevodov a pevný hliníkový rám.

Moderný bicykel s pevným rámom je vzrušujúci svet cyklistiky! Na týchto modeloch môžete cestovať a objavovať nové zaujímavé lokality. Navyše sú vhodné pre športovcov, ktorí si nevedia predstaviť svoj život bez extrémnych športov a súťaživosti.

Taktiež bicykel s pevným rámom je najlepším priateľom aktívneho trávenia voľného času. S ním môžete zdolať horské chodníky a cestovať ako cyklistický turista. Vychutnajte si teda malebnú scenériu bez toho, aby ste sa obmedzovali na spevnené cestičky mesta!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Súhlasím s obchodnými podmienkami a s podmienkami ochrany osobných údajov