Downhill – pre rýchlosť a zábavu!

Downhill je extrémna cyklistická disciplína, ktorá zahŕňa rýchly zjazd z kopca a prejazd trate v režime meraných pretekov. Na vysokorýchlostné zjazdy sa tu používa špeciálny typ bicykla – Downhill. Tento bicykel však prinesie jasné emócie nielen z extrémnych súťaží, ale aj počas pokojnejších výletov.

Na čo je vhodný Downhil

Tieto bicykle sú určené pre drsné horské chodníky a nerovný terén. Trate majú spravidla prudké rozdiely v teréne, preto je tu mimoriadne dôležitá výdrž jazdca aj bicykla. Hlavným znakom zjazdového bicykla je preto maximálna pevnosť rámu a všetkých komponentov.

Napríklad súťaže typu RedBull Rampage vyžadujú bicykle, ktoré vydržia akúkoľvek záťaž – náhlu aj konštantnú. Downhill je presne taký bicykel! Je vybavený veľkou dvojkorunkovou vidlicou so zdvihom 200 mm, ktorá vám umožní robiť šialené zjazdy rýchlosťou blesku a ignorovať všetky prekážky.

Zjazdové bicykle spĺňajú prísne normy, takže o ich odolnosti nemôžete mať žiadne pochybnosti. Pneumatiky sú široké viac ako 2,5 palca pre spoľahlivú trakciu. Hmotnosť DH môže dosiahnuť 30 kg alebo viac, preto sú moderné modely na uľahčenie vybavené karbónovým alebo hliníkovým rámom. Hliník je cenovo výhodnejší a odolnejší. Karbón sa nachádza na profesionálnych bicykloch, kde sa počíta sila a každý gram. Tieto bicykle sú vybavené vysoko kvalitnými dielmi, takže náklady budú o niečo vyššie ako bežné horské modely. Údržba a opravy tiež nie sú zrovna šetrné k rozpočtu, ale to je kompenzované maximálnou bezpečnosťou na tých najextrémnejších trasách.

Rám Downhill bicykla má tuhú geometriu so širokými trubkami a predstavec riadidiel a sedlovka majú mierny sklon pre pohodlnú manipuláciu s prekážkami. Amortizácia zjazdov je vo výške. Systém tlmí nárazy a stabilizuje bicykel počas pohybu. Jedno- alebo štvorprvkové zavesenie. Posledná možnosť minimalizuje uvoľnenie pružiny a uľahčuje jazdcovi pedálovanie.

Zjazdové bicykle majú zvyčajne 10 rýchlostí. Na ťažké preteky to stačí. A 2-komorové ráfiky s 36 lúčmi zaisťujú tuhosť kolies a stabilitu pri zjazde po nerovných cestách. Pneumatiky majú hlboké dezény, pričom športovci si môžu vybrať ich rôzne verzie pre jazdu na hline, piesku alebo kameňoch.

Výberom zjazdového bicykla získate spoľahlivého železného koňa, ktorý sa postará o vašu bezpečnosť na horských tratiach a získate maximálne potešenie, jasné emócie a jednotu s chodníkom a rýchlosťou! Downhill je skutočná sloboda ducha jazdca, ktorý hľadá nové zážitky a objavy. Sadnite si teda na bicykel a vydajte sa za dobrodružstvom!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Súhlasím s obchodnými podmienkami a s podmienkami ochrany osobných údajov